↑  
logo Oogsten Koken en Eten

Nieuws

2017   2018   2019   2020   2021   2022   2023   2024


november-december 2023

Wat vliegt de tijd! Het einde van dit jaar is alweer in zicht… Dit is het laatste bericht van Oogsten Koken en Eten in 2023. Het was voor mij een druk jaar met catering voor familiefeesten, een bruiloft, De Maanhoeve, Jose van Eldik, catering voor workshops, het voedselbos Klein Renneborg, de BD-diners, een vrijgezellenfeest, kortom: mensen weten OKeE te vinden en dat stemt dankbaar.

Wat ook dankbaar stemt is de fijne samenwerking met Christy, Mees, Charlotte, Bas, Ton, Cindy, Liesbeth, Bas, Fokelien en natuurlijk Wouter en Kathinka van ‘t Leeuweriksveld; allemaal hartstikke bedankt, het is heerlijk om samen te werken en iets moois neer te zetten.

Voor dit jaar zijn er nog twee bijeenkomsten:
* woensdag 29 november ‘Eten wat de pot schaft’ is vol en
* zaterdag 16 december de KERST-EDITIE van Eten wat de pot schaft, met pianospel, een verhaal en een uitgebreid menu waarbij u kunt kiezen tussen vlees of vegetarisch/veganistisch; er zijn nog 2 plaatsen!

Dan gaan we het nieuwe jaar in. Ik wens u een knusse tijd met een (innerlijk) kacheltje dat lekker brandt. En ik ontvang u graag in het nieuwe jaar op de kookzolder van 't Leeuweriksveld. Natuurlijk ben ik in te huren voor het koken op locatie. Ik overleg graag.


oktober-november 2023

Voor Eten wat de pot schaft op 25 oktober a.s. zijn nog 5 plekjes vrij. Het menu is nog niet helemaal bekend, maar we eten in ieder geval pompoensoep!

Het BD diner op 4 november is helemaal volgeboekt. Er is veel belangstelling voor de rondleiding over 't Leeuweriksveld die aan dit diner is gekoppeld. Volgend jaar gaan we zeker weer twee keer meedoen met dit landelijk initiatief!

In november is er weer een Eten wat de pot schaft op de 29e, zoals gewoonlijk de laatste woensdag van de maand. Daar zijn nog voldoende plaatsen. De kersteditie op zaterdag 16 december begint al aardig vol te lopen.

U kunt zich opgeven via info@oogstenkokeneneten.nl en eventuele dieetwensen aangeven. De bijdrage is € 20,- (kerst € 25,-) en voor de drankjes betaalt u € 3,50. Alleen contant afrekenen.
Ik hoop u te mogen ontvangen.


september-oktober 2023

Volgende week woensdag 27 september gaan Mees, Charlotte en ik weer voor u koken. Daar beleven we altijd veel plezier aan.
Het menu bestaat dit keer uit een palmkoolsoep met kokos, een frisse groene salade met heerlijke Leeuwerik-tomaatjes, pasta met knolvenkel, panko, room en hazelnootkruim en als toet ouderwetse appelcrumble met creme fraiche.
We zijn heel blij met Cindy en Bas die lol hebben aan afwassen en schoonmaken. Gewoonlijk is Christy ook van de partij maar zij geniet van een welverdiende vakantie. Daarom springt (heet toevallig ook) Bas bij.

U kunt zich opgeven via info@oogstenkokeneneten.nl en eventuele dieetwensen aangeven. Het eten begint om 18.00 uur en duurt tot ca 19.30 uur. De bijdrage is € 20,- en voor de drankjes betaalt u € 3,50. Het liefst contant afrekenen.

Ik hoop u te mogen ontvangen.


augustus-september 2023

Lieve mensen,
Hoop dat jullie ondanks of misschien wel dankzij het weer een goede zomer hebben. Zoals (bijna) altijd zijn er meerdere kanten aan hetzelfde; de ene boer is blij met dit weer omdat de groentes goed groeien en de andere ziet de voedselvoorraad voor de dieren verpieteren omdat het te nat is voor de machines om het graan te oogsten.

Wat gaan de dagen snel voorbij.
Binnenkort kunt u weer aanschuiven; bij ‘Eten wat de pot schaft’ of bij de BD diners. De maaltijd in de kas van het voedselbos Klein Renneborg op 14 oktober is alweer vol. Maar er volgen vast nog meerdere data.

Waar u zich dit najaar voor op kunt geven:

30-8
Eten wat de pot schaft; € 20,- : 3 gangen menu met drankjes voor € 2,50. Aanvang 18.00 uur

16-9
B(iologisch) D(ynamisch) dineren. Aanvang 16.00 uur met koffie, thee en aansluitend een rondleiding over ‘t Leeuweriksveld. Om 18.00 uur het BD diner. Bijdrage € 27,50.

27-9
Eten wat de pot schaft

14-10
Diner in het voedselbos Klein Renneborg. Volgeboekt

25-10
Eten wat de pot schaft

4-11
BD diner. Aanvang 16.00 uur

29-11
Eten wat de pot schaft

16-12
Kerstmaaltijd. € 25,-. Keuze uit vlees of vegetarisch. Aanvang 18.00 uur.

Voor aanmelden, opgave van dieetwensen en opvragen van informatie mail naar info@oogstenkokeneneten.nl. Ik ga nog 10 dagen kanoën in een natuurgebied in Duitsland waar ik niet altijd internet zal hebben. Dus het kan even duren voor u een reactie krijgt.


april 2023

Op 26 april is er weer Eten wat de pot schaft. Het menu is natuurlijk aspergesoep. Van boer Wouter Kamphuis van 't Leeuweriksveld hoorde ik dat de eerste asperges hun kopjes al boven de grond uitsteken: 'hallo mensen, hier zijn we weer'.
Verder eten we
- Lenterollertjes uit het kookboek Emmen aan tafel, maar dan de vegan versie met een dipsausje,
- vogelnestjes van zoete bataat,
- rijst en natuurlijk een heerlijk verse groene salade van eigen erf.
- Als toet rabarber-bananenmoes met kaneelroom.
Alles weer lekker puur en vers van het land. Samen met Mees en Charlotte hoop ik u te mogen ontvangen! U kunt zich aanmelden via info@oogstenkokeneneten.nl.

Aankomende zaterdag mag ik koken met producten van het voedselbos Klein Renneborg in Vlagtwedde. Zo hebben ze bijvoorbeeld zelf mosterd gemaakt waar ik een overheerlijke mosterdsoep van ga maken, we eten een wildpluksalade en ik maak een currysaus van brandneteltopjes.

Eind deze maand kook ik vier dagen voor een retraite bij De Maanhoeve.

Genieten met al die verse producten die eraan komen!


maart 2023

Wat was het weer gezellig met 30 gasten bij Eten wat de pot schaft op 22 februari.
Leuk zijn de verhalen van mensen die bekenden tegenkomen op de kookzolder; van het basketballen; van een koor. Heerlijk vind ik het om te experimenteren met nieuwe gerechten van ‘oude’ groentes. Zo ben ik nu weer aan het oefenen met Pastinaak; rissoles… Nooit van gehoord. Het is een soort gefrituurde puree. Ik kwam het tegen in een oud kookboek en het komt op het menu van Eten wat de pot schaft op 29 maart.
We beginnen met brandnetelsoep (de knopjes komen alweer boven), bieten gestoofd in yoghurt, een salade met linzen en de rissoles.
Als toet eten we peren met een chocoladesaus en slagroom…
Bijdrage is € 20,- en voor de drankjes € 3,-.
Voor meer informatie: 06-191 999 34.

U kunt zich aanmelden tot 27 maart via info@oogstenkokeneneten.nl.


januari 2023

Ik wens u een liefdevol nieuwjaar vol verbinding.

Bij OkeE staan er smakelijke bijeenkomsten in de planning. U kunt zich opgeven voor Eten wat de pot schaft op 25 januari a.s.. Helaas moet ik de prijs verhogen naar € 20,— en de drankjes naar € 3,—.

Op het menu staat: • Turkse rode linzensoep • gemarineerde bloemkool uit de oven • puree van geroosterde pompoen met knolselderij • en een salade van palmkool met champignons en kapucijners.
Als toet: • roze bieten brownies.

Mijn collega Martin Rhebergen vertelt tussen de gangen door over De Arme Ontdekkingsreiziger. Dat is een bewerking van De Rijke Bramenplukker, een sprookje van Godfried Bomans. Het sprookje van Bomans loopt slecht af: de Bramenplukker wordt opgeknoopt, einde verhaal. Hoog tijd dus voor een andere afloop. Vandaar een bewerking. En Martin zal vast verklappen: het verhaal eindigt met een uitnodiging.

De ontdekkingsreiziger trok door berg en dal, stak twee rivieren over, doorkruiste een dampend en stinkend moeras, sprong over sloten en heggen en was in de stad. “Burgemeester,” zei hij, “ik heb iets belangrijks te vertellen…”

Agenda

zaterdag 14 januari
Oogsten Koken en Eten met personeel van de Vrije School in Emmen en een percussieworkshop door Christy van Beansprout
zondag 15 januari
Lunch voor Het Stralende Hart
woensdag 25 januari 18.00 uur
Eten wat de pot schaft   € 20,— pp. Aanmelden tot 22 januari via info@oogstenkokeneneten.nl of 06-19199934
zondag 29 januari
Lunch voor Het Stralende Hart
zaterdag 11 februari 16.00 uur
Nieuw op 't Leeuweriksveld: BD diner gekoppeld aan de seizoenen; een landelijk initiatief waar OKeE en 't Leeuweriksveld aan mee doen.
Met wortels, blad, bloem, vrucht en zaad en met met de smaken zoet, zuur, zout, bitter en scherp verwerkt in het menu. Twee stagiaires van de Kraaybekerhof helpen mee. Aan de diners zijn rondleidingen over 't Leeuweriksveld verbonden.
Data: 11 februari, 13 mei, 16 september, 4 november.
Opgave (tot een week tevoren) via info@oogstenkokeneneten.nl of 06-19199934.
Bijdrage € 25,—
woensdag 22 februari 18.00 uur
Eten wat de pot schaft   € 20,— Aanmelden tot 19 februari via info@oogstenkokeneneten.nl of 06-19199934
27 februari t/m 2 maart
Maaltijden voor deelnemers aan een retraite op De Maanhoeve

© Oogsten Koken en Eten - Laan van de Eekharst 119 7823 AC Emmen - tel. 06 19 19 99 34 info@oogstenkokeneneten.nl

Home Oogsten Koken en Eten Eten wat de pot schaft Kok(en) op locatie Nieuws Agenda Foto's Over mij Contact Links