oogstenkokeneten

HOME Oogsten Koken en Eten Workshops Eten wat de pot schaft Kok(en) op locatie
Nieuws Agenda Over mij Contact Links

Workshops

Voor familiefeestjes, personeelsuitjes of andere groepen


Zuivelvrije toetjes

Voor iedereen die eens iets anders als yoghurt met vla op tafel wil zetten, minder lactose of veganistisch wil eten. Er liggen meerdere recepten met alle ingrediënten voor u klaar. U gaat in tweetallen aan de slag. We eindigen met een proeverij en u krijgt alle recepten mee naar huis.

duur:± 2½ uur
aantal deelnemers:10 - 20
kosten:€ 25,- incl. koffie en thee

Captain's Dinner

met elkaar koken Een Captain's Dinner is eigenlijk de hollandse variant van de Indische rijsttafel.
Het is een maaltijd die genuttigd wordt aan de tafel van de kapitein van een schip. Zo wordt daarover geschreven in een boek over de Holland-Amerika Lijn van 1946 tot 1971.
Het leuke is dat je veel verschillende schaaltjes op tafel zet waarmee je eindeloos kan variëren. Voordeel is dat er voor iedereen wel iets bij zit. De basis wordt gevormd door capucijners. Daaromheen serveer je allerlei koude gerechtjes; augurkjes, zilveruitjes, appelmoes en piccalilly (zelfgemaakt natuurlijk), en warme gerechtjes; heerlijke sauzen met verse ingrediënten; vegetarische varianten of (biologische) spekjes en saucijsjes.
Je gaat met elkaar koken. Iedereen krijgt een uitgewerkt recept en de ingrediënten liggen klaar. Jullie maken een uitgebreid Captain's Dinner en reken maar dat het lekker is!

Duur van de workshop: 2½ uur
Aantal deelnemers:10 tot 20
Kosten:€ 35,- pp, incl. koffie, thee en drankjes

Van Broodbeleg tot Borrelhap

Een workshop voor groepen van 10 tot 18 personen.
Je maakt gezond broodbeleg. En met een paar eenvoudige handgrepen worden dat originele borrelhapjes. Hoe?
Dat leer je tijdens deze workshop.

We werken met uitsluitend biologische ingrediënten, zonder pakjes en zakjes. Aan het eind is er een mooi kleurrijk en smakelijk buffet om te bespreken en te proeven.

Duur van de workshop: 3 uur
Aantal deelnemers:10 tot 18
Kosten:€ 35,- pp, incl. koffie en thee

Aansluitend kan een bezoek worden gebracht aan de boerderijwinkel van 't Leeuweriksveld en op verzoek kan (tegen een vergoeding) een rondleiding over het groenteteeltbedrijf worden gegeven.


Oogsten, Koken en Eten

met elkaar oogsten Maak zelf je lunch of diner van het begin tot het eind.
Je oogst samen met boer Wouter of boerin Kathinka Kamphuis en kookt vervolgens je eigen maaltijd. Zo weet je wat je eet!
Deze workshop plannen we vooraf in een (telefonisch) overleg. De kok van OKeE kan bijvoorbeeld al een gedeelte voorbereiden. Dan heb je als groep wat meer tijd voor een rondleiding over de boerderij. Je neemt oogst mee naar de kookzolder en zet de puntjes op de i. Je kunt bijvoorbeeld zelf het toetje maken maar je kunt dat ook overlaten aan de kok.

Duur van de workshop: 3 tot 5 uur
Aantal deelnemers:10 tot 25
Kosten:€ 30,- (lunch) tot € 45,- (diner) pp, incl. rondleiding en oogst, koffie, thee en drankjes