oogstenkokeneten

HOME Oogsten Koken en Eten Workshops Eten wat de pot schaft Kok(en) op locatie
Nieuws Agenda Over mij Contact Links

Nieuws


maart 2018

Nieuwsbrief OKeE maart 2018

Workshop 'Van Broodbeleg Tot Borrelhap' - Vrouwen Van Nu uit Dalen

Bijgaand een foto van de workshop Van broodbeleg tot borrelhap met de Vrouwen van Nu uit Dalen. Er waren complimenten voor de organisatie en iedereen ging met nieuwe inspiratie naar huis.

Ook geslaagd was de volgeboekte workshop Suikervrij bakken. Er werden verrukkelijke creaties gemaakt. Komend najaar wordt deze cursus nog een keer aangeboden.

Voor het programma van maart - zie Agenda


1 februari 2018

Nieuwsbrief OKeE februari 2018

nieuwjaarsreceptie   nieuwjaarsreceptie

Foto's van de gezellige nieuwjaarsreceptie met buffet voor de vrijwilligers van Dutch Animal Rescue uit Dalen. De mensen doen fantastisch werk voor dieren in nood in onze regio.

Geslaagd was de workshop Wat inspireert en voedt mij. Een deelneemster schreef:
Ik heb echt genoten van de workshop dag, samen koken wat een heerlijkheid, en de soulcollage maken vond ik een mooie balans van naar buiten treden met samen koken en naar binnen keren d.m.v labyrint en in stilte je eigen proces laten ontvouwen.
Dit najaar volgt er zeker een herhaling, een mooie samenwerking met Femmie Timmerman van salon 'De Roos' in Sleen.

Agenda voor de komende periode:

Eten wat de pot schaft, woensdag 31 januari. We gaan koken met kliswortels, vroeger het volksvoedsel in Europa en nu een van de meest gebruikte groenten in Japan.
Opgave met dieetwensen tot 29 januari. Aanschuiven om 18.00 uur, kosten € 10,-

Van broodbeleg tot borrelhap 8 februari besloten workshop , Vrouwen van nu uit Dalen

Eten wat de pot schaft Extra
14 februari met aansluitend een lezing over de Ayurvedische gezondheidsleer door Liesbeth Damman. Van 18.00 tot 21.00 uur met gelegenheid tot het stellen van persoonlijke vragen. Kosten € 30,-

Suikervrij bakken 24 februari NOG 1X de workshop, van 13.30 uur tot 16.30 uur, door Gineke te Velde van BonbonGina uit Assen. In de workshop 'Lekker gezond' leer je koekjes, cakejes, muffins, brownies, mueslirepen, fudje, e.d. maken van gezonde meelsoorten, traagwerkende zoetstoffen en goede vetten. Kosten € 35,-

Eten wat de pot schaft 28 februari. Aanschuiven om 18.00 uur, kosten € 10,-

Ayurvedische kookworkshop 3 maart van 14.30 tot 20.00 uur. Na een lezing over deze interessante gezondheidsleer door Liesbeth Damman, gaan we samen koken en bereiden een (h)eerlijke Ayurvedische maaltijd. Kosten € 35,-

Van broodbeleg tot borrelhap 10 maart workshop van 11.00 tot 13.00 uur. Gezond broodbeleg en hapjes maken van groenten, bonen en peulvruchten. Na het kokkerellen wordt er een buffet gemaakt om elkaars creaties te proeven. Kosten € 25,-

Proeverij in de bibliotheek van Klazienaveen 12 maart bij een lezing door Wouter Kamphuis over 't Leeuweriksveld; iedereen is welkom!


1 januari 2018

Nieuwsbrief OKeE januari 2018

Ik wens u allen een gelukkig, gezond en bezield 2018 en hoop u (weer) te mogen ontmoeten in dit nieuwe jaar. De volgende workshops staan in januari op het programma:

Workshop 'Wat inspireert en voedt mij?' om het nieuwe jaar in te luiden. Op zaterdag 13 januari 2018 bereiden we samen een gezonde lunch met eigengemaakt broodbeleg (de recepten kunnen mee naar huis). Daarna gaan we aan de slag met het thema 'wat is mijn voedings- en inspiratiebron in het nieuwe jaar' en maken een persoonlijke soulcollage kaart onder begeleiding van Femmie Timmerman van www.deroosnatuurzuiverehuidverzorging.nl
Van 10.30 tot 15.30 uur, € 40,-. Aanmelden tot 11-1.

Ayurvedische maaltijd met aansluitend een lezing over deze inspirerende eeuwenoude gezondheidsleer, door Liesbeth Damman.
Woensdagavond 17 januari 2018. Van 18 tot 21.00 uur, € 30,-. Recepten mogen mee naar huis. Aanmelden tot 15-1.

Workshop suikervrij bakken met Gineke te Velde van Bonbongina. Hou jij ook zo van bakprogramma's en zelf lekkere dingen bakken? In de meeste recepten wordt veel suiker en tarwe gebruikt (=snelle koolhydraten) terwijl er heel veel gezondere alternatieven te vinden zijn. In deze workshop leer je zelf gezonde snoepjes, koekjes, cakejes, muffins, brownies, mueslireepjes en fudje e.d. maken van gezonde meelsoorten, traag-werkende suikers, goede vetten, zuidvruchten en noten.
Zaterdagmiddag 27 januari van 14.00 tot 17.00 uur, € 35,-. Aanmelden tot 25-1.

Eten wat de pot schaft op woensdag 31 januari 2018, van 18 tot 19.15 uur.
€ 10,-. Aanmelden tot 29-1.

Dieetwensen kunt u doorgeven.
Aanmelden via info@oogstenkokeneneten.nl of 0619199934.


Klik hier voor Nieuws uit 2017