↑  
logo Oogsten Koken en Eten

Nieuws uit 2022

2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023


november 2022

Op 30 november a.s. is er weer een Eten wat de pot schaft.
Het menu is
- een pompoensoep op smaak gebracht met kweepeerchutney
- moussaka van aubergine met feta
- een salade
- en als toet appelcrumble, natuurlijk met slagroom.
Aanmelden kan tot de 28e. We beginnen om 18.00 uur, de kosten zijn € 17,50 en drankjes € 2,50.

De speciale kerst-editie van Eten wat de pot schaft is dit jaar op zaterdag 17 december. Aanmelden kan tot 11 december.
De prijs is aangepast naar € 22,50.
U krijgt een uitgebreid menu geserveerd op een mooi versierde zolder.
'De Leeuweriken', het koor van 't Leeuweriksveld, zingt liederen tussen de gangen door.

Ik hoop u te mogen verwelkomen.


september 2022

Op 28 september is er weer Eten wat de pot schaft. We eten maissoep met venkelzaad, tomatenquiche met cashewnoten, een tartiflette met een salade van groene kool en kappertjes. Als toet een griekse bougatsa. Ik hoop u te mogen verwelkomen. Er kunnen maximaal 30 gasten aanschuiven. Als u helpt met de afwas (twee personen per keer) mag u gratis mee-eten!

Een aantal van de trouwe gasten kennen Syta misschien nog, jarenlang mijn rechterhand bij het koken. Syta heeft zich omgeschoold tot meubelstoffeerder en is haar eigen bedrijf gestart. Ik ben super trots op haar en maak dan ook graag reclame. Haar website is sytazwart.nl en mailadres contact@sytazwart.nl

In de afgelopen zomer heb ik veel voor groepen mogen koken; tijdens een studieweek op 't Leeuweriksveld en tijdens retraites op De Maanhoeve, centrum voor persoonlijke ontwikkeling, waar ik inmiddels een van de vaste koks ben.

Op 24 september (10-16 uur) is er weer onze jaarlijkse Appelsapdag. U kunt uw appels, peren en/of druiven laten persen tot sap in drie of vijf liter sappakken. Meer info via appelpersdag@gmail.com. Tegelijkertijd is het een soort open dag van 't Leeuweriksveld. Zo kunt u uw eigen groentes oogsten en zijn er allerlei leuke kraampjes en… ik zorg voor lekker eten; hoeft u thuis niet meer te koken!

Een regelmatige gast bij Eten wat de pot schaft is Henk Kiers. Henk is de trotse eigenaar van Voedselbos Klein Renneborg . Op 8 oktober mag ik koken met producten uit zijn voedselbos. In zijn prachtige kas kunt u aanschuiven. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar. U kunt zich opgeven via henk@voedselboskleinrennenborg.nl


6 juni 2022

Schuif gezellig aan op 29 juni om 18.00 uur. We eten een 'voorjaarssoep', nieuwe aardappelen uit de oven met een kruidenkwark, borek (spinazie en feta in filodeeg), worteltjes, natuurlijk een salade — en een bavarois als toet.
Aanmelden kan tot 26 juni via info@oogstenkokeneneten.nl of 06 - 19 19 99 34
€ 17,50 pp.

Op 10 juni a.s. is er een bonte avond met kleinkunst op 't Leeuweriksveld. Op de boerderij werken mensen met allerlei talenten op het gebied van zang, dans, verhaal en muziek en dat laten ze aan u zien. U bent van harte welkom om 19.30 uur en aan het eind van de avond zijn er lekkere hapjes! Vrijwillige bijdrage.

Er komt een Zomer Muziek Week op 't Leeuweriksveld, van 30 juli tot en met 6 augustus. Onder leiding van Elke Merz is er iedere dag een workshop wereldmuziek. Er wordt gekampeerd en er is volpension; dat wordt verzorgd door OKeE!
All inclusive € 495,- pp. Meer informatie


12 maart 2022

Iedere dag, periode kent haar uitdaging waar we mee hebben te dealen. We zoeken daarin allemaal onze weg. Wat is de waarheid? Wat er ook speelt; de vogels fluiten, de bomen lopen uit en de boer ploegt zijn land. Ook op 't Leeuweriksveld. En wij mogen vervolgens weer genieten van de heerlijke gezonde groentes die zijn geteeld met respect voor de natuur. U kunt weer aanschuiven! Op 30 maart maak ik samen met Liesbeth, Catherine en Mees het volgende menu:

Linzen-tomaten-soep met kerrie, kokos en brandnetel (de kopjes komen al weer boven)
geroosterde pastinaak met bonen-mosterdpuree
zilvervliesrijst met gekarameliseerde ui en zwarte knoflook
wortelsalade met sinaasappel
en als toet een heerlijk luchtige (hoop ik) chocolademousse.

U bent van harte welkom op de kookzolder van 't Leeuweriksveld. We beginnen om 18.00 uur en meestal keren de gasten ca 19.30 uur weer huiswaarts.
Opgave met evt dieetwensen via info@oogstenkokeneneten.nl of 06-19 19 99 34.
De bijdrage is € 15,- en drankjes zijn € 2,50.

En dan nog iets anders. Bij ons in het dorp wordt een Roemeens gezin opgevangen. Voor het meisje van drie jaar wordt een kinderfietsje gezocht en kinderkleding (judopak!) maat 110.

Graag tot ziens.

© Oogsten Koken en Eten - 't Haantje 20 7847 TC 't Haantje - tel. 06 19 19 99 34 info@oogstenkokeneneten.nl

Home Oogsten Koken en Eten Eten wat de pot schaft Kok(en) op locatie Nieuws Agenda Foto's Over mij Contact Links